Mijn beeldend werk

 Hieronder vind je foto’s met een indruk van mijn werk. Ik werk met verschillende materialen, zowel 3-dimensionaal als 2-dimensionaal.

Elk materiaal heeft eigen kwaliteiten. Wil je hierover meer lezen dan kun je onderaan deze pagina terecht.

Tijdperken Overstegen

Expositie ‘Oud Hout’

Werken met verschillende materialen

 

Opvallend in mijn werk is de veelzijdigheid aan materialen. Afhankelijk van wat ik doorgeef, kies ik het materiaal. 

De kracht van STEEN is de zielsverbinding. Volgens de Sjamanen is steen de grootste en oudste informatiedrager hier op aarde. Het blijft bijzonder daarin te mogen werken en de “informatie” mee te nemen in het vervaardigen van een beeld. Het werken van “buiten naar binnen” op een procesmatige manier geeft een stenen beeld een specifieke waarde, die in andere materialen niet is uit te drukken. De wisselwerking tussen mij en de steen is uiteindelijk alles bepalend en een eindeloos boeiend proces.
Een bijzondere plek onder de steensoorten neemt voor mij de SPEKSTEEN in. Het is de zachtste steensoort om in te werken, je kunt het heel strak afwerken, prachtig polijsten en het is ongelooflijk hoe monumentaal kleine beeldjes kunnen zijn. Inmiddels heb ik ervaring met workshops en speksteen door alle leeftijden en doelgroepen heen. En voor iedereen is het een feest!

BRONS heeft z’n kracht in de duurzaamheid en warmte van het materiaal. Het basismateriaal WAS geeft veel mogelijkheden aan uitdrukkingsvormen. Het tot stand komen van het werken “van binnen naar buiten” en het “dun” werken geeft weer hele andere beelden, dan het werken in steen. Een prachtig kostbaar materiaal.

GLAS-IN-LOOD vertegenwoordigt voor mij de wereld van het licht en kleur. De transparantie en het effect wat ieder raam heeft, groot óf klein, is altijd weer wonderbaarlijk om te ervaren. De speling van het zonlicht door het gekleurde glas in de ruimte geeft alles een extra dimensie. Bij het ontwerpen is het de uitdaging om met behulp van de loodlijnen de essentie van het raam te vangen, om het vervolgens door kleur, het type glas en de speling van het licht haar kracht en uitbundigheid te geven.

Het SCHILDEREN raakt weer een hele andere wereld, waar ik gelukkig van word. Ik houd van het werken met kleur en het mengen van de verf. Ik schilder graag groot, maar ook heel klein, zo direct mogelijk vanuit mezelf, waar zich een kleurrijke wereld openbaart. Heb recent leren schilderen met olieverf op vermengbare waterbasis. Echt geweldig!!! De kleuren zijn prachtig en verdiepend.  Daarnaast werk ik met Acryl en Aquarel.
In elk materiaal ontdek ik een eigen wereld, die me keer op keer raakt.

Zo heeft ieder materiaal z’n eigen expressie-mogelijkheden, waar ik graag gebruik van maak. Het boetseren van een kop in KLEI, het bewerken van HOUT, het afgieten van GIPS, maar zeker ook de combinatie van de verschillende materialen. Je vindt het allemaal in mijn werk terug.