Ambassade van Vrede in Veldhoven  

De Ambassade van Vrede heeft als doel om binnen Veldhoven, met name tijdens de Vredesweek in september, het thema Vrede onder de aandacht van de Veldhovenaren te brengen.

We hebben eerder een expositie “Kunst voor Vrede” georganiseerd, hebben op de weekmarkt Vredeslichtjes uitgedeeld en in de Raad bloemenzaadjes voor het zaaien van vredige gedachten. De laatste jaren  hebben we tijdens de Vredesweek in september een programma, waaronder een film in de Immanuëlkerk. Ook staan er in de Bieb en de Wereldwinkel lichtjes, ontstoken aan de Wereldvredesvlam, om mee te nemen.

Wereldvredesvlam in Veldhoven

Als Ambassade van Vrede hebben we het project geadopteerd om op het Meiveld een Wereldvredesvlam-monument te realiseren.
Hiertoe hebben we de stichting ‘Wereldvredesvlam Veldhoven’ opgericht. Kijk hiervoor op de site: www.wpf-veldhoven.nl.
Voor de financiering zijn we op zoek naar allerlei mogelijkheden. Er liggen prachtige plannen om met scholen activiteiten te organiseren, we zijn met het bedrijfsleven in gesprek en ik help op bescheiden wijze mee met mijn kaarsenactie in de Webshop.
We staan open voor elke vorm van hulp en ideeën om geld te genereren.

Er is veel enthousiasme en ondersteuning in Veldhoven.
De politiek steunt onze plannen, de Schalm is enthousiast en in het Comitee van aanbeveling hebben we Letty Demmers (onze interim-burgemeester) en Robert Tops (directeur Cordaad) al op onze lijst staan. 

Inmiddels hebben we een eigen website: www.wpf-veldhoven.nl. Van harte welkom op onze site!

De Wereldwinkel, Amnesty International en de Protestantse kerk tonen zich allen zeer betrokken.

Als onderdeel van dit geheel zijn we ook op weg naar structureel Vredesonderwijs.

En zoals ik al noemde: Via de kaarsen die ik verkoop Engelenkaars WPF gaat 10% van de opbrengst naar het monument.

Structureel wordt de Wereldvredesvlam ingezet in Veldhoven:

op 4 mei bij de Dodenherdenking waarbij het vuur aan de WPF wordt aangestoken. 

 17 september, bij de herdenking van het Bombardement op Zeelst worden de fakkels, die Amnesty International beschikbaar stelt, ook aan de WPF aangestoken. 

in december, bij het jaarlijkse Amnesty-ontbijt in het Gemeentehuis, waar de Amnesty-kaars aan de WPF wordt aangestoken.

Voor activiteiten van de Wereldvredesvlam in Eindhoven klik hier!