Ambassade van Vrede in Veldhoven  

De Ambassade van Vrede heeft als doel om binnen Veldhoven, met name tijdens de Vredesweek in september, het thema Vrede onder de aandacht van de Veldhovenaren te brengen.

 

Stichting Wereldvredesvlam in Veldhoven

Als Ambassade van Vrede hebben we het project geadopteerd om op het Meiveld een Wereldvredesvlam-monument te realiseren.
Hiertoe hebben we de stichting ‘Wereldvredesvlam Veldhoven’ opgericht. Kijk hiervoor op de site: www.wpf-veldhoven.nl.
Voor de financiering zijn we op zoek naar allerlei mogelijkheden. Er liggen prachtige plannen om met scholen activiteiten te organiseren. Als onderdeel van dit geheel zijn we op weg naar structureel Vredesonderwijs. We zijn met het bedrijfsleven in gesprek en ik help op bescheiden wijze mee met mijn kaarsenactie in de Webshop.
We staan open voor elke vorm van hulp en ideeën om geld te genereren.

Er is veel enthousiasme en ondersteuning in Veldhoven. Er lopen veel lijntjes met organisaties en de Gemeente en inmiddels vervult de Wereldvredes Vlam al jaren bij allerlei gelegenheden een centrale rol.
De politiek steunt onze plannen, de Schalm is enthousiast en in het Comitee van aanbeveling hebben we Letty Demmers (onze voormalige interim-burgemeester) en Robert Tops (voormalige directeur Cordaad) op onze lijst staan. 

Door corona gaat ook dit proces een wat andere weg. Daarom hebben we het plan opgevat om de WPF- lantaarns van de Stichting en prachtige banners, die we hebben laten maken, in Veldhoven te laten rouleren. Elke maand zal de vlam bij een andere organisatie staan, wat in het Veldhovens Weekblad maandelijks gecommuniceerd wordt. Met deze mogelijkheid zijn we heel blij!

Neem gerust een kijkje of de website van de Stichting: www.wpf-veldhoven.nl. Van harte welkom! 

Wereldvredesvlam in Veldhoven

Veldhovens Weekblad december 2021

Er zijn bij mij KAARSEN te koop voor de Wereldvredesvlam in Veldhoven!

Meer informatie hierover staat bij de Webshop.

Structureel wordt de Wereldvredesvlam ingezet in Veldhoven:

op 4 mei bij de Dodenherdenking waarbij het vuur aan de WPF wordt aangestoken. 

 17 september, bij de herdenking van het Bombardement op Zeelst worden de fakkels, die Amnesty International beschikbaar stelt, ook aan de WPF aangestoken. 

in december werd de Amnesty-kaars jaarlijks bij het Amnesty-ontbijt aan de WPF aangestoken.

Voor activiteiten van de Wereldvredesvlam in Eindhoven klik hier!