De Biënnale in Florence

Eind 2007 had ik de eer internationaal te mogen exposeren in Florence in Italië. Hiertoe heb ik een zorgvuldige keuze gemaakt, welke werken ik wilde laten zien. Ik heb getracht werk met bijzondere inhoud en bewustwording mee te nemen en te laten zien dat ik met verschillende materialen werk.

 

De Kosmische Mens

Dit werk heb ik speciaal op weg naar Italië gemaakt. Ik besloot een idee wat ik al langer had vorm te geven, door puur hout te gaan combineren met puur brons en glas. Hoe dat allemaal moest wist ik nog niet, wat ik wel wist was dat ik boomstammen zou gebruiken die op een hele bijzondere manier naar me toe zijn gekomen. Fruithout uit Gods Werkhof in Werkhoven (inmiddels overgenomen door Samaya). Zij zouden als basis dienen voor mijn kosmische mens. Door allerlei experimenten met vorm en glas en hoe dat het beste te verbinden, kwamen langzamerhand de chakra’s tot stand, die de kosmische mens dragen.

Leven en de Dood

Door de wijze waarop m’n leven is verlopen, is de dood een bijzondere plek in gaan nemen. Van daaruit heb ik een aantal jaar geleden een geïnspireerde versie op het leven en de dood gebeeldhouwd.

Wings of Change

Bij het overwegen wat het derde kunststuk moest worden, bleek toch dat glas-in-lood niet kon ontbreken. Speciaal voor de Biënnale heb ik dit raam gemaakt. Rond, kleurrijk en vol symboliek.

Interview: