“Kinderen van het Licht”  Waalwijk

Van de Gemeente Waalwijk kreeg ik de vraag een centraal monumentje te verzorgen voor een nieuw stuk speciaal voor kinderen, op de Begraafplaats in Waspik. Met heel veel liefde heb ik dat vormgegeven door het verbeelden van een opgaande, dan wel ondergaande zon. Op de stralen zitten 7 vlindertjes in de kleuren van de regenboog. Het geheel wordt gedragen door een schaal, waarin hetzelfde kleurenspectrum terugkomt en waaruit vogels kunnen drinken.

Toen ik me ben gaan bezinnen voor een ontwerp, dacht ik steeds: Kinderen moeten het aanspreken, tenslotte is het voor hen. Voor allemaal wens ik dat het heling brengt. In ieder geval door het bewustzijn erin te leggen dat er een aardse kant is en een spirituele kant, waarin het overgaan hier op aarde, een geboorte betekent aan gene zijde.
Toen ik uiteindelijk in 2008 voor de opening het monumentje aan het plaatsen was, liep er een klein meisje rond, die met haar ouders het graf van haar broertje aan het verzorgen waren. Ze kwam naast me staan, we keken samen naar het monumentje, ze keek me aan en zei: “Dit vind ik echt heel erg mooi!” Waarop ik tegen haar zei: “Dat wilde ik zoooo graag, dat kinderen het aansprak. Wat fijn, dat je me dat komt vertellen.” Een hele belangrijke kroon op mijn werk!

 

Troostvlaggetjes