OYA Actueel

Expositie   ‘Oud Hout’ 

Kunst met archeologisch hout

Museum  ‘T OUDE SLOT – Veldhoven

Opening Expositie: zondag 28 april 2019 om 14.00 uur 

 

Totstandkoming  ‘Levend Water’

Kunstwerk Sint Jozefoord – Nuland

19 maart 2019 – Onthulling ‘Levend Water’

Kunstwerk Sint Jozefoord – Nuland

                                     

‘Levend Water’ 

“De mens geplant als een boom aan levend water, de boom die vruchten draagt.”    

Het Algemeen Bestuur van de Congregatie Dochters van Maria & Joseph wilde ter gelegenheid van de viering van Sint Jozef op 19 maart 2019 een blijvende herinnering schenken aan de Stichting Sint Jozefoord.

Aan mij en Jeannette Claessen werd opdracht gegeven tot het maken van een kunstwerk. In gezamenlijk overleg ontstond het beeld van stromend water, een fontein moest het worden. Het water zal stromen. Het water zal tintelen, stralen en stromen als herinnering aan de zusters van de Congregatie in Nederland, aan de vele werken in Congo, Brazilië, China en het water blijft stromen in Indonesië en Timor Leste.

Het kunstwerk symboliseert de bron van het spirituele erfgoed van de zusters. In het bekken zijn verschillende stromen zichtbaar.

De bovenste schaal verbeeldt de gewesten waar de zusters werkzaam zijn of zijn geweest. De middelste schaal geeft in bruisende vorm hun zorgzame leven weer en de onderste schaal vertolkt de universele onvoorwaardelijke liefde van waaruit zij leven en zorgen, geleefd en gezorgd hebben.

Het geheel wordt gevormd door 6 meridianen die de wereld symboliseren. In de koepel bevinden zich harten die symbool staan voor de liefdewerken van de Congregatie. Met als middelpunt de zon, de verbinding tussen hemel en aarde.

In drie meridianen gaan de harten richting de aarde en in de andere drie meridianen klimmen planten omhoog. Een beweging van boven naar beneden en andersom. Een verbinding van Licht en Liefde precies zoals het liefdewerk van de Congregatie.

Klik hier voor de foto’s van de totstandkoming van het kunstwerk!

Uitbreiding van de consult-methode

 

Sinds kort heb ik me onder begeleiding van Helena Struik, verdiept in de Akasha Kronieken. Door deze te openen en de Energie te lezen, is er een hele bijzondere informatiebron bijgekomen, die van onschatbare waarde kan zijn bij mijn consulten. Ik ben er bijzonder enthousiast over.

 

MILONGA 2019

Creatieve Healingweek in Frankrijk 

Ook in 2019 gaan we weer naar Milonga!! Je kunt je inschrijven voor workshops met betrekking tot   healing, waarna je je creatief kunt uitleven in speksteen, klei, schilderen in acryl of werken met pastel.                    Er kan natuurlijk ook gebeeldhouwd worden! Heb je een eigen materiaal, waar je graag in werkt, kan dat in overleg natuurlijk ook! We beginnen de dag gezamenlijk met yoga en meditatie. Daarna splitsen we ons op naar wat ieder wil en begeleid ik je in je proces.

Ik heb allerlei materialen bij me, die aan het eind van de week afgerekend kunnen worden. Wil je echt beeldhouwen, dan neem je je eigen steen mee, maar heb ik wel gereedschap.

We zitten weer op de prachtige plek Milonga. Voor een indruk verwijs ik je graag door onderstaand filmpje en naar de site van Milonga. 

We gaan er een prachtige week van maken. Er zijn nog plaatsen vrij! Voor vragen mag je altijd contact opnemen

 

Aankomst: zondag 4 augustus 2019 tussen 16 en 18 uur  –  Vertrek: zaterdag 10 augustus na het ontbijt
Prijs: € 725,- Dit het is inclusief overnachting, 3x per dag een heerlijke maaltijd, koffie, thee, koekjes, sapjes enz.  en natuurlijk de cursusbegeleiding, op basis van een 2-persoonskamer (Een éénpersoonskamer is mogelijk via bijbetaling) en exclusief materiaal.

Voor informatie en opgave kun je ten alle tijde contact met me opnemen.