World Peace Flame
Wereldvredesvlam

Licht
Verspreidende Vrede
Vrede
Verspreidend Licht

Doorgegeven
Aaneengeregen
Lichtpad

Wereldwijd
Samen verbonden

In elk nieuw
Ontstoken Licht
Wordt
De Vrede doorgegeven
En het
Lichtpad
Helderder aaneengeregen

Wereldvredesvlam

Hoe is de World Peace Flame tot stand gekomen?

In 1999 zijn op de vijf continenten van onze wereld door vredesambassadeurs zeven Vredesvlammen ontstoken. Voor Europa heeft prinses Irene dit gedaan. Deze vlammen zijn samengebracht in Wales en verbonden tot de World Peace Flame, de Wereldvredesvlam. Bij hele grote uitzondering is het georganiseerd, dat open vuur per vliegtuig over de hele wereld naar Wales kon worden gebracht. Vanuit deze vlam zijn ontelbare nieuwe vlammen over de hele wereld aangestoken ten teken van Vrede.
De World Peace Flame brandt op dit moment in duizenden scholen, bedrijven, ziekenhuizen, kerken, tempels en bezinningscentra wereldwijd. De vlam wordt aan internationale leiders aangeboden en geïnstalleerd in monumenten en steden over de hele wereld.

Realisatie Wereldvredesvlam op het Meiveld in Veldhoven. 

Als onderdeel van de Ambassade van Vrede Veldhoven hebben we de Stichting Wereldvredesvlam Veldhoven opgericht om een monument op het Meiveld te realiseren. Voor meer informatie en voor de activiteiten in Veldhoven klik hier!

EERSEL 

Inmiddels ontstaan er bijzondere contacten in Eersel met betrekking tot de Wereldvredesvlam. Zo zal de vlam op 10 april op de Kunstmarkt bij het Museum de Kempen de hele dag branden, zal ik daar een lezing geven en kun je een lichtje meenemen, dat ontstoken is aan de Wereldvredesvlam. Wordt vervolgd…

Activiteiten Eindhoven

Naast de activiteiten in Veldhoven is de Wereldvredesvlam jaarlijks betrokken bij:

-Het 18 september defilé. De vlam loopt mee in de stoet en het vuur wat via de estafettelopers van België naar Wageningen wordt gebracht, wordt in Veldhoven vermengd met de Wereldvredesvlam. Ieder jaar een bijzonder moment, waarmee de lopers een extra hart onder de riem wordt gestoken.

-Tijdens de jaarlijkse Fakkeltocht in Eindhoven op 24 december wordt de eerste fakkel van de burgemeester ontstoken aan de Wereldvredesvlam en aan het licht van Bethlehem.

-Op Glorieuxpark houden de zusters van Barmhartigheid de Wereldvredesvlam brandend in de Inspiratietuin, die door Jeannette Claessen en mij is gerealiseerd. Klik hier!  Het park is te bezoeken van 9 tot half 12 en van half 3 tot 5 uur en is gelegen aan de Geldropseweg 170, 5613 LN Eindhoven (hoek Rondweg)

18 September – Bevrijding van Eindhoven

Ieder jaar bij de Fakkeltocht in Eindhoven, op 24 december,

wordt de eerste fakkel ontstoken aan de Wereldvredesvlam.

Fakkeltocht

24 december 2018

 

 

 

 

 

 

De Wereldvredesvlam op het Glorieuxpark in Eindhoven

In Eindhoven hebben we op Glorieuxpark een Wereldvredesvlam gerealiseerd, als onderdeel van het kunstproject wat ik met Jeannette Claessen mocht doen.

De Zusters van Barmhartigheid onderhouden daar de Wereldvredesvlam.